Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Πατριωτικά μπόνους

Πρόσφατα η πρώην υπουργός κα Νάντια Βαλαβάνη ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Λαϊκή Ενότητα. Η κα Βαλαβάνη, ως αρμόδια υπουργός, πιστώνεται από πολλούς την ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές προς το δημόσιο, η οποία υποτίθεται ότι έδωσε ανάσες σε εκατομμύρια οφειλέτες (άσχετα αν τώρα το μνημόνιο 3 επιβάλλει την αλλαγή της ​ρύθμισης ​προς το χειρότερο). Στην ουσία τι έκανε όμως η κα Βαλαβάνη; Νομιμοποίησε όλες τις οφειλές του κοσμάκη προς το δημόσιο, oι οποίες προέκυψαν από τα χαράτσια, τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματικά (βλ. εδώ), ενώ η ει​ρωνία είναι ότι την σχετική επερώτηση στην βουλή την είχε υπογράψει και η ίδια η κα Βαλαβάνη. Έτσι με την ρύθμιση των 100 δόσεων μας "διευκόλυνε" να πληρώσουμε τα (κατά την ίδια) αντισυνταγματικά χαράτσια αλλά και όλους τους άλλους  μνημονιακούς φόρους (φόροι "αλληλεγγύης", φόροι που προκύπτουν από την κατάργηση του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους, του αφορολόγητου των 12.000 για τους μισθωτούς - για να αναφέρουμε μόνο μερικούς), φόροι που και πάλι είχαν χαρακτηρισθεί άδικοι και εξοντωτικοί από το τότε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση​ς, ​επικαλούμενη μάλιστα πατριωτικούς λόγους.

 Αλλά το πράγμα δεν σταματάει εδώ. Η κα υπουργός είχε δηλώσει ότι θα δώσει μάλιστα και μπόνους (τελικά δεν πρόλαβε να το κάνει) σε όσους υπήρξαν συνεπείς φορολογούμενοι τα προηγούμενα χρόνια, ενώ προφανώς ο άνεργος και ο υποαπασχολούμενος που δεν μπορεί να πληρώσει τους υπέρογκους φόρους δεν δικαιούται ανταμοιβής αφού δεν είναι συνεπής!  (καθαρή αριστερή λογική δηλαδή).

​Τώρα η εν λόγω συντρόφισσα θέλει να κοσμήσει και πάλι την νέα βουλή ώστε αν αναλάβει οικονομικό υπουργείο να τρέξει να μας "διευκολύνει" να πληρώσουμε και τον ΕΝΦΙΑ αφού και πάλι το κράτος θα έχει ανάγκες ειδικά αν δεν "χρειαστεί" να φύγουμε από το ευρώ.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε καίγεται να κοσμήσει και τις λίστες της ΛΑΕ αφού όπως δήλωσε κατά την προσχώρησή της "Και αυτός ο σεβασμός και οι πλατιές, συλλογικές, δημοκρατικές, έντιμες διαδικασίες  πρέπει να εκφραστούν επίσης στον τρόπο συγκρότησης των ψηφοδελτίων, που είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη από τη στιγμή που δεν υπάρχει  ο σταυρός, αλλά πρόκειται για λίστες​" που είναι και η ουσία της υπόθεσης αν καταλάβατε καλά.

Γιάννης Περακάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου