Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ο έρπων φασισμός δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δήθεν χιούμορ

του Γιάννη Περακάκη







Κυκλοφόρησε εχθές ένα σκίτσο κάποιου Ολλανδού, το οποίο φαίνεται παραπάνω και το οποίο έτυχε θερμής υποδοχής από ορισμένους συμπατριώτες μας όπως ο κος Θάνος Τζήμερος :



Θλιβερός όμως δεν είναι μόνο ο κύριος αυτός. Θλιβερό είναι το γεγονός ότι κυκλοφορούν εδώ και καιρό και ελληνικά (δήθεν χιουμοριστικά) κείμενα, όπως αυτό που δημοσιεύουμε εδώ.

"Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ" (κάνουμε κλικ)

Στο λαμπρό αυτό κείμενο μαθαίνουμε μεταξύ άλλων ότι ο "Σωστός Έλληνας" ψηφίζει εγωκεντρικά και ποτέ για το γενικό συμφέρον, γλύφει, δωροδοκεί και δωροδοκείται και μετά βρίζει το διεφθαρμένο κράτος, σαν δημόσιος υπάλληλος κάνει πάντα ..κοπάνα, ζει από επιδοτήσεις, κλέβει την εφορία, δίνει πάντα φακελάκι την στιγμή που του παρέχεται δωρεάν υγεία (!!!), θέλει να γίνει δημόσιος υπάλληλος (προφανώς για να κάνει κοπάνα) ή ελεύθερος επαγγελματίας (μάλλον για να τα οικονομήσει και άρα ..δεν του αρέσει να δουλεύει στον ...υγιή ιδιωτικό τομέα), τρώει του σκασμού και του περισσεύει η πολυτέλεια (άρα ζει πάνω απο τις δυνατότητές του - κατά Σόϊμπλε) και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Θα ήταν ασυγχώρητη επιπολαιότητα να παρακάμψουμε ένα τέτοιο πόνημα θεωρώντας το απλά ένα ...χιουμοριστικό κείμενο. Είναι όμως ολοφάνερα φασίζον, ραστιστικό και σεξιστικό και δεν διαφέρει καθόλου από αντίστοιχα κείμενα του κ. Τζήμερου όπου καλούσε την "μεγαλειοτάτη" να βγάλει την πρίζα και να τιμωρήσει τους κακούς Έλληνες. Πίσω από το δήθεν χιούμορ είναι ολοφάνερη η πρόθεση να απαξιωθεί και συκοφαντηθεί ο ελληνικός λαός ως ο αποκλειστικός φταίχτης για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα. Άρα (λόγω της συλλογικής ευθύνης) δίκαια υφίσταται την υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου και της αξιοπρέπειάς του. Σε μια συγκυρία μάλιστα που η επίθεση στα πρώην μεσαία και μικρομεσαία στρώματα και στην εργατική τάξη από τα όργανα του διεθνούς ιμπεριαλισμού είναι ανηλεής και ενδέχεται να καταλήξει σε έναν επώδυνο συμβιβασμό.


Δεν είδαμε φυσικά να αναφέρεται το εν λόγω κείμενο στις ευθύνες αυτών που ξεπούλησαν τον ΟΠΑΠ για παράδειγμα, σε όσους αισχροκερδούν από τα διόδια και τις ληστρικές σε βάρος του δημοσίου συμβάσεις έργων ή για τους νεκρούς που αφήνει η εργοδοτική ασυδοσία σε εταιρείες πετρελαιοειδών που κυριολεκτικά χαρίστηκαν πριν μερικά χρόνια στην ολιγαρχία. Αυτοί βέβαια είναι στο απυρόβλητο, ενώ φταίει πάντα εκείνος που πήρε δάνειο στο παρελθόν (αναγκαστικά βέβαια εκεί που είχαν - τεχνητά - φτάσει οι τιμές των ακινήτων) και τώρα ...φωνάζει για τα υψηλά επιτόκια (άρα καλά θα κάνουν οι τρέπεζες να του πάρουν το σπίτι !!!).


Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά στην ιστορία που στοχοποιούνται λαοί με τραγικά αποτελέσματα. Όλοι καταλαβαίνουν ότι η στοχοποίηση είναι επικίνδυνη, οι πολιτικές σκοπιμότητες όμως και η μισαλλοδοξία δεν αποτελούν εμπόδιο στον κάθε μωροφιλόδοξο.





"Ο αιώνιος Εβραίος" (ναζιστική προπαγάνδα). Οι ομοιότητες των δύο σκίτσων είναι προφανείς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου