Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

«Νότια Ευρώπη: Εκλογές ή Εξέγερση;» Διάλογος με την Κατερίνα Κολόζοβα





Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, 8.00 μμ, στην Αίθουσα του Σχεδίου Β, Σολωμού 13, θα γίνει διάλογος με την Κατερίνα Κολόζοβα με θέμα «Νότια Ευρώπη: Εκλογές ή Εξέγερση».

Η Κατερίνα Κολόζοβα είναι καθηγήτρια Φιλοσοφίας, Κοινωνικής Θεωρίας και Σπουδών για το Φύλο στο UniversityAmericanCollege – Skopje, διευθύντρια του Ινστιτούτου Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Είναι επίσης επισκέπτρια καθηγήτρια στο Κρατικό Πανεπιστήμιο των Σκοπίων, στα Πανεπιστήμια του Σεράγεβο, του Βελιγραδίου και της Σόφιας, καθώς και στη Σχολή Μέσων και Επικοινωνίας του Βελιγραδίου. 

Έχει υπάρξει επισκέπτρια λέκτορας στο Τμήμα Ρητορικής (Πρόγραμμα Κριτικής Θεωρίας) στο Πανεπιστήμιο Berkeleyστην Καλιφόρνια. Η Κ. Κολόζοβα είναι συγγραφέας των βιβλίων: «Ο Θάνατος και οι Έλληνες: οι Τραγικές Έννοιες του Θανάτου από την Αρχαιότητα στη Σύγχρονη Εποχή» (2000). «Η Κρίση του Υποκειμένου», μαζί με την JudithButlerκαι τον ZarkoTrajanoski (2002). «Το Αληθές και το Εγώ: το Όριο και ο Εαυτός» (2006). «Η Βιωμένη Επανάσταση: Αλληλεγγύη με το Σώμα σε Πόνο ως το Νέο Πολιτικό Οικουμενικό» (2010). «Η Περικοπή του Πρσαγματικού: Υποκειμενικότητα στη Μεταστρουκτουραλιστική Φιλοσοφία» (2014). 

Είναι συνεκδότης του συλλογικού έργου «Φύλο και Ταυτότητα: Θεωρίες από/για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη(2006). Είναι επίσης επικεφαλής της εκδοτικής επιτροπής των «Identities», Περιοδικού για την Πολιτική, το Φύλο και την Κουλτούρα, μέλος της Μη – Φιλοσοφικής Ένωσης (ONPHI) και του AtGender (Ευρωπαϊκού Δικτύου για Φεμινιστικές και Διαφυλικές Σπουδές).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου